22 July 2014

DIY | How to Sew Wide leg Pants (Palazzo) For Beginners


Assalamualaikum...

Tgh buat apa tu? Masak untuk berbuka da ke? Ke tgh sibuk buat kuih raya? ..

Tahun nie kami semua masuk musim jubah da.. so x de baju kurung.. so kalau rasa2 nak re-vamp wordrobe tu.. jgn buang tau baju2 kuruung lama tu.. kainnya kita boleh recycle.. buat seluar palazzo! Tak sangka tau.. mudah sangat! Provided korang ada mesin jahit la .. kalau x berbulau mata nak menjahit tangan hehe..

So al kisahnya.. semalam da cuba satu kain.. dah jadi.. tapi cit! boleh tersilap potong! Tau la badan kita mcm panda tapi tangan ni cam nak perasan macam solid molid cam tu.. so kena nak alter sana-sini.. x berapa molek la skit.. So hari ni  kita cari cikgu yea.. Em.. ni cikgu kita, pakcik Google tunjukkan tadi..senang nak faham!.. Korang pun try yea.. nanti dah siap kita tunjuk kita nye K...