27 October 2011

Tips menghilangkan tahi lalat...

Tetiba jea rasa cam nak kasi tip nie..

Menghilangkan tahi lalat.. Alin nie kan banyak tahi lalat kat muka.. .So ada la satu hari nie terjumpa la tip ni kat forum.. tak ingat da kat mana..lama da.. Macam nie..Simple je.. Campurkan sikit kapur yg nenek kita buat makan sirih tu.. campur  dengan sikit serbuk basuh baju (fab ke breeze ke atau ape2 sabun serbuk). Pastuh campur sikit air.. kacau2.. Guna jarum atau lidi cungkil gigi yg tajam skit.. garik2 atas tahi lalat lepas tu letak la campuran kapur tadi di atas dan sekeliling tahi lalat tu.. Make sure jangan kena kulit muka! Biarkan sampai kering @ pakai malam sebelum tido.. bangun pagi boleh dibersihkan.. Ulang beberapa kali sehingga tahi lalat tu boleh tanggal sendiri..

Perhatian!!
1-Sesuai utk tahi lalat yg tak berapa besar.. kalau besar.. better korang pi check Dr..
2-Di sebabkan kita kena garik2 tahi lalat tu dulu.. bila letak campuran kapur tu.. akan terasa PEDIH! kalau x pedih tu.. tak jadik la tu.. jgn kata alin x warning awal2 yea... 
3-Bila tahi lalat tu dah mula mengecut dan kering dan keras, korang jgn gatal2 nak kopek2 tahi lalat tu.. nanti luka pulak! Sabar...
4-Yg paling penting.. alin tak bertanggungjawab kalau ade side effect kat kulit korang sbb.. lain org lain tindakbalas nye.. so kalau nak try nih..atas tanggungjawab sendiri yea.. 
5-Alin dah try da.. so korang nak try ke??