22 March 2013

Risks kalau anda da overweight macam saya....

Assalamualaikum...

Lamanya tak menulis kat sini (sebenarnya tak jenguk pun blog ni...sbb sibuk dgn lin's kitchen..ceh2! cam besar jea kitchen nya..meh la jengah www.myrecipe.im & order la kalau nak yea.. promote skit2 hehe..)

K..sebenarnya x de la sibuk sgt ngan lin kitchen... tapi kami baru jea pindah rumah kira2 da masuk 20 hari ari ni.. da siap kemas.. da siap kenduri adik-beradik ipar-duai & bbq..& hari last day.. esok da start cuti sekolah seminggu! yea! cuti jadi driver!..

Ooo ckp pasal driver.. dekat sebulan da alin sakit lutut kiri & kanan.. last 3 weeks, lutut kanan bengkak..nak gerak payah.. nak solat pun payah..so da gi ambik jap kat punggung sbb x tahan sakit & nak kurang kan sakit so blh la alin pack2 brg utk pindah & kemas kat rumah baru..so tahan la dalam seminggu ...em disebabkan asyik letak whole weight ke sebelah kiri, lutut kiri semakin sakit..urat2 hijau blh nampak da kat lutut kiri.. malam pun asyik cramp jea kaki.. & kebas2 dr tapak kaki ke peha..sakitnya ya Allah..pindah lak ke double storey.. payahnya nak naik turun..tu la dulu duduk rumah selevel tak bersyukur.. sekarang kena sabar jea la...saat yg tak leh lupa minggu nie.. masa sembahyang hari rabu.. lepas sujud, x boleh bangun..tekan tangan ke lantai pun x leh bangun .. ya Allah sedihnya x terkata meleleh2 air mata...hubby try angkat pun tak leh nak bangun sbb x leh nak tekan lutut terlampau sakit..last2 kena kesut2 ke tangga duduk kat steps tu.. bangun dengan gayut kat palang tangga.. alhamdullillah.. boleh bangun. Mulai hari tu.. bermula la solat kat kerusi..yg Allah berikan aku kesabaran menghadapi duggan yg kecil ini...

Nanti kita sambung lagi yea.. marilah kita sembahyang maghrib dulu....