24 August 2012

Fungsi: Ovalette/Quick 75/Sponge Cake Stabilizer

Assalamualaikum...

 

  

Macam nie la rupa ovalette yg selalu saya guna.. image tu ihsan drpd The Litte Teochew Mamafami..

Tadi noura_honey95 comment pasal Ovalette yg guna dlm resepi icecream tu.. bebenornya saya pun follow jea resepi tu. Yg pastinya ia bahan penstabil adunan.. dah try google sat tadi .. jumpa satu blog nie dia explain pasal fungsi2 ovalette.. nak tau labih lanjut, click SINI yea.. So conclusionnya.. resepi tu guna ovalette sebab nak jadikan adunan icecream tu jadi cepat mengental, stabil dan tidak mudah jatuh bila dipukul hingga gebu.. Itulah sebabnya... emm kalau tak nak guna ovalette.. tak penah try la ..noura_honey95 try yea.. kalau jadik, beritau saya k.. :)

1 comment:

  1. Salam norlin, thanks for the info, penah gak google carik pasal ovelet ni tp tak jumpa. Anyway selamat berkenalan jemput dtg blog saya, saya follow sini gak ye.

    http://anisvitashop.blogspot.com/2012/10/healing-crisis-krisis-penyembuhan.html

    ReplyDelete