03 January 2012

Luqman dan Roblox


Roblox & Luqman memang tak dapat dipisahkan sepanjang cuti sekolah .. setiap hari dia mengadap computer tu.. kekadang main games dgn sesiapa yg online, kekadang dia create area dia sendiri. Yg mula2 mak perasan.. luqman bina kedai Pizza mcm Domino Pizza lak rupanya.. kadang2 dia susun2 da mcm kedai runcit jual pepsi & coke.. time datang mood nakal dia.. dia pi serang area org lain.. robohkan apa2 yg org lain da buat.. time tu la nak dengar dia ketawa berdekah2...luqman2..bila org kacau dia punya tau pulak terjerit2 "Give it back! Give it back!" Mcm la org tu blh dengar dia ckp...

Di sebabkan ketaksuban Luqman pada Roblox sampai Aida & abg Ikmal pun terikut sama main Roblox.. sbb masing2 rasa pelik apa yg luqman seronok sgt main roblox...

Persoalannya sekarang.. Patut ke mak biarkan Luqman terus main roblox bila da mula sekolah nanti???