29 April 2011

Another new step or can say refresher course!

Selamat Malam....

Hari nie berbeza skit.. sebab ape tau.. ari nie Adi suruh tolong dia isikan content utk TRWC website.. dia dah tak menang tangan da..

Memula tengok.. apa ke bende nie.. blank kejap.. Guna cPanel, tasknya .. add Vendors details.. kacang jea nie..siap! Next.. Create new pages utk membership benefits.. em.. nie kena refresh memories.. cam ne yea.. dgn bantuan "sifu" dapat la buat alhamdulillah.. tak susah pun.. cuma nak tau button mane nak press utk function2 yg zaman dulu2 tu kita buat <td>, <br> <span> etc tu.. rupanya2 skrg mudah jea.. Design jea page tu macam2 mana lebih kurang mcm kat words jea.. pastuh code dah ready da.. tak yah pening2.

Cuma part nak edit gambar, fail.. lappy nie mac, biasanya alin guna acer masa zaman cendana tu..pastuh nie photoshop ! mana nak ingat mcm mana nak guna.. last2 carik lappy hitam yg ada window.. guna simple paint jea.. jadi la.. Pastuh ade ka buat lawak.. nak masukkan gambar card... dok sibuk nak ambik gambar, pastuh gambar blur.. dah berejam baru adi tegur.. asal x guna scanner?! Ha!?#%$ Lupa ! Kat rumah nie kan ada scanner!

Lupa lak.. gi la tgk kat sini

Tu hal kerja...

Hari suka la luqman & aida.. mak bawak gi swimming pool.. dapat la sejam gak diaorang kat situ..sejuknya.. dah la open air kat level 6 tu..